Försäkra enskild firma

Även om du bedriver ett kommanditbolag, ett handelsbolag eller en enskild firma är du mest troligt exponerad för risker du bör försäkra. Även om företaget inte har inventarier eller liknande som utgör en ekonomisk risk om de skulle bli stulna eller liknande är samtliga företag oavsett bolagsform exponerade mot kostnader som kan uppstå i form av skadestånd och liknande. Denna risk är av betydelse då du som näringsidkare är ansvarig för den enskilda firmans eventuella skador.

Exempel: En snickare som har enskild firma råkar borra i en vattenkabel ute hos kund.

För exemplet ovan skulle snickaren behöva en så kallad ansvarsförsäkring. Dessvärre är försäkringen något som ofta glöms bort av de som driver enskilda firmor. Ibland förekommer det att personer antar att hemförsäkringen eller liknande även ska täcka den enskilda firman, så är inte fallet.

Bra att veta när du ska försäkra ditt handelsbolag eller enskild firma är du använder ditt personnummer som organisationsnummer då du ska teckna din försäkring.

Försäkra enskild firma online

Ska du försäkra din enskilda firma rekommenderas försäkringsbolaget Svedea där det enda som behövs är allt som behövs är organisationsnummer (personnummer) och verksamhetens omsättning. Därefter presenteras två prisförslag för två separata paket som båda ger ett bra försäkringsskydd. Det något dyrare förslaget XL rekommenderas till dig som brukar resa i tjänsten eller har mycket kundbesök.

Firmabil enskild firma

Har du en bil som står skriven på din enskilda firma behöver denna självklart försäkring ifall olyckan skulle vara framme. Många företagare och privatpersoner tror det finns fördelar med att ha bilen försäkrad på samma ställe som man försäkrat firman. Vi vill slå hål på den här myten eftersom att fördelarna sällan väger upp mot vad det kostar. Det är vanligt att försäkringsbolagen lockar med rabatter om man samlar allt hos samma bolag och får kunderna att tro att man sparar pengar på det. Innan man faller för det säljknepet rekommenderar vi alltid att utsätta sitt försäkringsbolag för konkurrens och titta på allt ifrån priset till kvaliten på försäkringen. Vår erfarenhet är att det ofta lönar sig att ha separata försäkringsbolag för företaget och företagsbilen.