Svedea Försäkring

Betyg: 4.7 / 5

Svedea är ett försäkringsbolag som genom att vara flexibla och personliga även då det kommer till företagsförsäkringar. För varje företag, oavsett om det är ett aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma anpassar Svedea försäkringen efter den bransch företaget är aktivt inom. Dessutom ger Svedea dig valet att själv påverka riskprofilen och därigenom priset. Alla försäkringar ger självklart ett fullgott skydd där paketen L och XL kan väljas online. Skillnaden mellan de två paketen varierar per bransch där man generellt kan säga att den stora skillnaden beror på personal på företaget reser mycket i tjänsten eller har mycket kundbesök, antingen i företags lokaler eller ute hos kund.

Teckna företagsförsäkring online

Svedea har specialiserat sig på branschanpassade försäkringar till småföretagare som jobbar inom handel, konsultfirmor och företag inom service. På så sätt har Svedea gjort det möjligt att teckna försäkringarna online för dig som är målare, datakonsult eller driver butik.

Svedea Online

Vad som ingår i försäkringen

Båda paketen innehåller ett bra skydd för det mindre eller mellanstora företaget. Large-paketet ger ett fullgott skydd och innehåller samtliga delar en företagsförsäkring bör innehålla. XL-paketet ger ett utökat skydd som innebär att företaget helst ska fortsätta att bedriva som vanligt även om skadan är framme. Nedan följer en kort beskrivning av de delar som normalt ingår i paket L respektive XL hos Svedea.

Ingår i Large-paketet

 • Egendomsförsäkring – Täcker företagets egendom och ger ersättning vid exempel brand, vattenskada eller inbrott
 • Avbrottsförsäkring – Täcker företagets fasta kostnader och även vinst vid ett avbrott i verksamheten. Till exempel om företaget går miste om vinst på grund av att lokalerna drabbats av vattenskada
 • Ansvarsförsäkring – Ger ersättning om någon kräver skadestånd av företaget. Försäkringen täcker även kostnader för eventuell utredning
 • Ansvarsförsäkring ren förmögenhetsskada – Ger ersättning om någon kräver skadestånd av företaget på grund av fel eller försummelse av rådgivning. Viktigt för konsulter.
 • Rättsskyddsförsäkring – Ger ersättning för kostnader som uppstår vid eventuella tvister och täcker exempelvis kostnader för advokater och ombud där företaget och kund är oense.

Ingår i XL-paketet

Utöver de delar som ingår i Large-paketet ingår även detta om du tecknar XL:

 • Extrakostnadsförsäkring – Täcker extrakostnader som kan uppstå vid skada. Exempelvis om företaget måste hyra tillfälliga lokaler vid vattenskada.
 • Krisförsäkring – Ger ersättning för terapihjälp till företagets anställda vid psykisk kris.
 • Kundolycksfallsförsäkring – Ger ersättning om en besökare skadar sig i företagets lokaler. Exempelvis om en kund halkar och skadar sig vid ett besök.
 • Tjänstereseförsäkring – Skydd för ersättning på tjänsteresa. Exempelvis om en anställd på tjänsteresa till Sundsvall får dator och mobiltelefon stulen.
 • Överfallsförsäkring – Ger ersättning för personskador på personal som blir överfallna och misshandlade
 • Förmögenhetsbrottsförsäkring – Ger ersättning för förmögenhetsbrott. Exempelvis om en anställd stjäl från företaget.

Försäkra firmabilen online

Hos Svedea kan du även försäkra företagsbilen givet att den används på samma sätt som en privatägd bil. Svedea försäkrar heller inte alla typer av bilar utan har specialiserat sig på begagnade bilar och lätta lastbilar som är mer än 4 år gamla. Utöver det måste du vara över 30 år gammal, detta för att hålla priserna så låga som möjligt för alla som uppfyller de kriterierna.

Läs mer om Svedeas bilförsäkring för företag och teckna försäkring online genom att klicka på bilden nedan.