Cirqular – begagnat lyxmode på nätet

Andrahandsmarknaden för kläder växer och blir allt större. Orsaken tros vara att fler inser att fast fashion sliter på miljön samt utnyttjar billig arbetskraft i fattiga länder. Det stora intresset för andrahandsmode gör att fler aktörer inom det området dyker upp på marknaden. En av dem är Cirqular, en marknadsplats som valt att satsa på exklusiv second hand.

Köp lyxigt mode i andra hand

Ett säkert kort för att skapa en unik stil är att titta på andrahandsmarknaden. Det finns många typer av second hand-butiker, men just Cirqular är en lyxloppis på nätet för dig som vill hitta de där mer exklusiva plaggen. Att en ny marknadsplats för lyxmode dyker upp underlättar i jakten på de lite mer speciella plaggen och accessoarerna, något som kan vara svårt att hitta i de vanliga second hand-butikerna.

Förhoppningar om att knyta till sig större varumärken

Cirqular kommer att sälja plagg från både privatpersoner samt aktörer på förstahandsmarknaden. Genom att knyta till sig större varumärken kan man erbjuda kunder ett bredare utbud av mode. Kombinerat med bidrag från privatpersoner kommer sortimentet därför att bli både rikt och spännande. Även om marknaden för andrahandsmode blomstrar har det saknats en marknadsplats för de mer exklusiva plaggen, ett utrymme som denna satsning nu hoppas kunna fylla.

Andrahandsmarknaden konkurrerar med fast fashion

Ju mer utbudet av second hand-butiker online växer, desto lättare blir det att hitta plagg som passar den egna smaken och stilen. Tidigare kunde det vara svårt eftersom utbudet på många ställen vara begränsat. När allt istället finns online är det möjligt att shoppa var helst i landet man befinner sig. Det gör också att andrahandsmarknaden kan konkurrerar med fast fashion-butikerna på ett annat sätt.