Din selfie kan säga hur gammal du kommer bli!

Digitaliseringen öppnar upp för många möjligheter i människors liv, men kan den hjälpa till att förutspå hur gammal du kommer bli? Det menar företaget Lapetus, som har tagit fram en programvara för att kunna göra det. Tillsammans med selfies är programvaran det enda du behöver för att få svar på frågan.

Kanske något för försäkringsbolag?

Janet Anderson är VD för Lapteus och tror att programvaran kan komma till användning på olika sätt i dagens samhälle då den hittills har visat effektiva resultat. Den både noggranna och snabba analysen menar företaget kan vara till användning för exempelvis försäkringsbolag. Användaren får resultatet på mindre än tio minuter, och efter det kan det direkt skickas vidare till ett försäkringsbolag.

Så här går det till

Programmet som har utvecklats av Lapteus analyserar dina selfies, och du får i samband med det svara på ett par frågor. Den tittar på över 350 delar av ansiktet och tusentals olika regioner, vilket gör att den kan avgöra faktorer så som BMI, personens kön och om personen har rökt eller inte. Det här är faktorer som kan ligga till grund för hur gammal man blir.

Hit eller miss?

Den nya programvaran är minst sagt en innovativ, men också lite obehaglig, idé. Den passar kanske inte dig som är rädd inför döden, och vissa har ifrågasatt hur effektiv metoden egentligen kan vara. I vilket fall som handlar det om en mycket snabb analys och framtiden får utvisa om det blir en hit eller miss bland såväl privatpersoner som försäkringsbolag och andra aktörer.