Starta Webbutik

Syns man inte så finns man inte, lite så är det och idag är internet en av de viktigaste platserna att synas på. Även om man har en fysisk butik så är det en god idé att även ta den verksamheten online och även starta en webbutik. Det är inte så komplicerat som man kan tro, det finns många bra verktyg för att enkelt driva butik på nätet.

Några råd till dig som vill starta e-butik

Man bör alltid tänka igenom noga hur man vill ha sin butik. Om man redan har en butikslokal där man säljer saker så kan man på ett lockande sätt erbjuda varorna online också. Det gäller precis som med vilken verksamhet som helt att ha en bra affärsplan med god teknisk plattform. Det ska vara enkelt för kunden att både hitta de varor de söker men även att bli inspirerad att köpa andra saker.

Erbjud enkla betalningar

Det ska vara enkelt för kunden att beställa från en webbutik, därför är det bra att ha många olika betallösningar så att varje kund kan hitta det som passar dem bäst. Swish, Paypal, Payson, kontoöverföring, faktura eller olika typer av betalkort bör kunna erbjudas. Ett företag som erbjuder delbetalning eller faktura, genom exempelvis Klarna, ses oftast som ett seriöst företag.

Hur hittar kunden dig?

Det finns lite olika vägar till att hitta kunder. De kan exempelvis känna till butiken sedan innan och på så sätt även söka och hitta nätbutiken. Men det kan också vara genom att kunden googlat på en specifik vara och på det sättet hittat till nätbutiken. Genom dessa sökningar kan man locka till sig en helt ny och stor kundkrets.