Trender – Cirkulärt mode blir större och större

Det är inte längre någon hemlighet att klädindustrin har en negativ påverkan på klimatet. Därför blir det allt mer populärt med det som kallas för cirkulärt mode. Ett företag som vill skynda på detta är tyska klädjätten Zalando. De har precis lanserat en megastor satsning som ska förlänga livslängden på hela 50 miljoner artiklar.

Hållbarhet genom hela produktionen

Zalando har höga ambitioner och förväntas förlänga livslängden på dessa artiklar redan 2023. Till sin hjälp har de en rad nya affärsmetoder. De ska bland annat kunna skicka kläder på reparation tack vare ett samarbete med flera studios i Berlin där de också har sitt huvudkontor. Det gäller inte bara kläder utan även skor. Dessutom ska de utveckla andra designstandarder utöver detta.

Slut på slit och släng

Idag är det många som köper ett plagg, använder det ett par gånger för att sedan slänga det. Zalando vill istället uppmana till återanvändning och att kläderna hamnar i ett kretslopp. Det är alltså det som menas med cirkulärt mode. Produkten ska alltså kunna återanvändas över flera generationer utan att den kastas och bli en del av sopberget vilket påverkar klimatet negativt.

Vi blir mer medvetna konsumenter

Idag är många av oss väl medvetna om klimathotet och försöker ställa om våra liv så gott det går. Det betyder att vi också är medvetna konsumenter som väljer klädföretag som vi vet gör det bästa för miljön. Företag som Zalando är alltså bra alternativ om du vill kunna handla kläder med gott samvete. De har kläder och accessoarer för hela familjen.